Sucuklu ve Kabaklı Ev Pizzası (4 Kişilik)
Malzemeler
Maret Altın Seri Sucuk 1 paket
SEK Taze Kaşar Peyniri (Rendelenmiş) 1 su brd.
Tat Domates Rendesi 1 su brd.
Kabak 1 adet
Un 300 g
Yaş maya ¼ paket (10 g)
Zeytinyağı 10-12 y.kşğ.
Su (Ilık) 150 ml
Toz şeker 1 çimdik
Kekik Yeterince
Karabiber Yeterince
Tuz Yeterince
Hazırlanışı
1. Unu derin bir kaba koyup ortasına bir çukur açın. Tuzu, şekeri, mayayı ve ılık suyu ekledikten sonra mayayı eritin. 4 yemek kaşığı zeytinyağı ekledikten sonra bütün malzemeyi yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üzerini örtüp yarım saat bekletin.
2. Kabağı ince ince dilimleyin. Bir kapta üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı dökerek karıştırın. Sucuğu kalın dilimleyin. Izgaranız ısınınca, kabak dilimlerini pişirin. Pişen kabakları çukur bir kaba alın. Üzerine karabiber ve tuz ilave edip karıştırın.
3. Bir sos tenceresinde domates rendesi , 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve kekiği 2 dakika pişirin. Tezgaha biraz un serpip beklettiğiniz hamuru üzerine alın. Bıçakla 4 parçaya bölün ve yapışmamaları için üzerlerine un serperek yuvarlayın. Hamurları merdaneyle açarak fırçayla zeytinyağı sürülmüş fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine sosu sürün ve rendelenmiş kaşarı serpiştirin.
4. Kabak ve sucuk dilimlerini de üzerine yerleştirdikten sonra 200 oC ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.