Barbekü Soslu Sucuk Hamburger ve Körili Patates Kızartması Acı Domates Soslu Acılı Sucuk Quesadilla Kokteyl Soslu Sucuk Şiş ve Patlıcan Beğendi Hardal Soslu Sucuk Sandviç ve Izgara Taze Patates Brokoli ve Sucuklu Tartolet Roll Ekmek İçinde Sucuklu Yumurta Sucuklu ve Kabaklı Ev Pizzası Sucuklu ve Kaşarlı Ekmek Fırında Sucuklu Mantar
Sosisli ve Kırmızı Biberli Kiş (4 Kişilik)
Malzemeler
Maret Kokteyl Sosis | 1 paket |
Tat Közlenmiş Biber | 2 adet |
SEK Krema | 1 paket |
SEK Tereyağı | 165 g |
Cheddar Peyniri | 200 g |
Un | 250 g |
Su (soğuk) | ½ s.brd. |
Tuz | ½ ç.kşğ. |
Yumurta | 3 adet |
Hazırlanışı
1. Hamuru ve tuzu derin bir kapta karıştırın. Tereyağını ekleyip hamur parça parça olana kadar yoğurun. Soğuk suyu ekleyip hamur bir araya gelene kadar yoğurun. Hamuru bir kaba alıp üzerini streç filmle örtün ve buzdolabında 20 dakika soğutun.
2. Sosisleri halka halka doğrayın. Közlenmiş biberleri doğrayın. Beklettiğiniz hamuru tezgaha alın, üzerine un serperek her tarafı aynı incelikte olana kadar açın.
3. Hamuru tart kalıbına yerleştirip parmaklarınızla kenarlarını bastırın. Her tarafının aynı kalınlıkta olmasına dikkat edin. Kalıptan taşan kısımları bıçağın ters tarafıyla kesin. Üzerine yağlı pişirme kağıdı sererek tart ağırlığı (ya da nohut) yardımıyla pişerken kabarmasın önleyin. Önceden 180 oC ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Yağlı kağıt ve ağırlığı (ya da nohutları) çıkarıp altın rengi oluncaya kadar yaklaşık 15 dakika daha pişirin.
4. Sosu için, yumurtaları ve kremayı bir kapta çırpın. Pişen hamurun üzerine sosis, közlenmiş biber ve cheddar peynirini yerleştirip hazırladığınız sosu dökün. 170 oC’ye ayarlanmış fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.
2. Sosisleri halka halka doğrayın. Közlenmiş biberleri doğrayın. Beklettiğiniz hamuru tezgaha alın, üzerine un serperek her tarafı aynı incelikte olana kadar açın.
3. Hamuru tart kalıbına yerleştirip parmaklarınızla kenarlarını bastırın. Her tarafının aynı kalınlıkta olmasına dikkat edin. Kalıptan taşan kısımları bıçağın ters tarafıyla kesin. Üzerine yağlı pişirme kağıdı sererek tart ağırlığı (ya da nohut) yardımıyla pişerken kabarmasın önleyin. Önceden 180 oC ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Yağlı kağıt ve ağırlığı (ya da nohutları) çıkarıp altın rengi oluncaya kadar yaklaşık 15 dakika daha pişirin.
4. Sosu için, yumurtaları ve kremayı bir kapta çırpın. Pişen hamurun üzerine sosis, közlenmiş biber ve cheddar peynirini yerleştirip hazırladığınız sosu dökün. 170 oC’ye ayarlanmış fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.