Salamlı Patates Salatası (2 Kişilik)
Malzemeler
Maret Fıstıklı Salam ½ paket
Tat Közlenmiş Kırmızı Biber 2 adet
Tat Salatalık Turşusu 8-10 adet
Tat Hardal 1 t.kşğ.
Taze patates 500 g
Karışık yeşillik ½ demet
(roka, semizotu, taze nane, maydanoz, fesleğen vb.)
Limon ½ adet
Zeytin ezmesi 1 t.kşğ.
Zeytinyağı Yeterince
Hazırlanışı
1. Patatesleri üzerini geçecek kadar suyla 25 dakika haşlayın. Sos için derin bir kaba limonun suyunu sıkın, üzerine zeytin ezmesi ve hardal ekleyip çırpın. Karıştırmaya devam ederken üzerine 4 yemek kaşığı zeytinyağını yavaş yavaş ekleyin.
2. Turşuları iri iri doğrayın. Kırmızı biberi doğrayın. Fıstıklı salamı ince şeritler halinde doğrayın. Haşladığınız papatesleri soyup irice doğrayın.
3. Patatesleri derin bir kaba alıp üzerine sosu dökün ve karıştırın. Salatalık turşusu, közlenmiş biber ve salamı da ekleyip yeniden karıştırın. En son, doğranmış karışık yeşilliği de ekleyip bütün malzemeyi tekrar karıştırın.