Kokteyl Soslu Sucuk Şiş ve Patlıcan Beğendi (2 Kişilik)
aci_domates_soslu_acili_sucuk_quesadillas
Malzemeler
Maret Vakumlu Geleneksel Sucuk ¼ kangal
Renkli biber (küp doğranmış) 2 adet
Çeri domates 8 adet
Kabak (yeşil kısmı küp doğranmış) 1 adet
Çöp şiş 4 adet
Beğendi için:
Patlıcan 3 adet
Tereyağı 1 y.kşğ.
Un 1 y.kşğ.
Süt 1 s.bardağı
Kaşar peyniri (rendelenmiş) 1 y.kşğ.
Tuz Yeterince
Karabiber Yeterince
Kokteyl sos için:
Ketçap 2 y.kşğ.
Mayonez 3 y.kşğ.
Hardal ½ y.kşğ.
Martini Dry (Vermut) 1 kapak
Misket limonu ½ adet
Tuz Yeterince
Karabiber Yeterince
Hazırlanışı
1. Beğendi için: Patlıcanları közleyin, soyun ve ince ince dilimleyin. Bir tencerede tereyağını eritin. Patlıcanları ilave edip bir süre pişirin. Unu ekleyin ve kavurun. Sütü de ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp kaşar peynirini, tuzu ve karabiberi ekleyin.
2. Kokteyl sos için: Gerekli olan bütün malzemeleri karıştırın.
3. Renkli biberleri ve kabağı kaynar tuzlu suda haşlayıp buzlu suya çıkararak ön pişirme yapın.
4. Sucukları doğrayın.
5. Şişlere sucuk, kabak, biber ve çeri domates dizerek mangalda pişirin.
6. Sos ve beğendi ile servis edin.