Barbekü Soslu Sucuk Hamburger ve Körili Patates Kızartması Acı Domates Soslu Acılı Sucuk Quesadilla Kokteyl Soslu Sucuk Şiş ve Patlıcan Beğendi Hardal Soslu Sucuk Sandviç ve Izgara Taze Patates Brokoli ve Sucuklu Tartolet Roll Ekmek İçinde Sucuklu Yumurta Sucuklu ve Kabaklı Ev Pizzası Sucuklu ve Kaşarlı Ekmek Fırında Sucuklu Mantar
Fıstıklı Salamlı ve Patatesli Strudel (6 Kişilik)
Malzemeler
Maret Fıstıklı Salam (jülyen kesilmiş) | 100 g |
Patates (küp doğranmış ) | 1 adet |
Siyah zeytin (çekirdeksiz ve dilimlenmiş) | 150 g |
Yumurta sarısı | 1 adet |
Zeytinyağı | Yeterince |
Tuz | Yeterince |
Karabiber | Yeterince |
Susam | Yeterince |
Hamuru için: | |
Un | 500 g |
Yumurta | 2 adet |
Tuz | 12 g |
Su | 100 ml |
Sıvı yağ | 75 g |
Hazırlanışı
1. Hamur için gereken malzemeleri karıştırarak hamuru yapın ve en az 1 saat dinlendirin.
2. Patatesi zeytinyağı, su, tuz ve karabiberle tavada kapağı kapalı olarak pişirin.
3. Hamuru açıp patatesi, salamı ve zeytini koyun ve kapatın.
4. Keskin bir bıçakla hamurun üzerinde verev kesikler oluşturun.
5. Yumurta sarısı sürüp susam dökün ve 180oC'de 20 dk pişirin.
2. Patatesi zeytinyağı, su, tuz ve karabiberle tavada kapağı kapalı olarak pişirin.
3. Hamuru açıp patatesi, salamı ve zeytini koyun ve kapatın.
4. Keskin bir bıçakla hamurun üzerinde verev kesikler oluşturun.
5. Yumurta sarısı sürüp susam dökün ve 180oC'de 20 dk pişirin.