Fıstıklı Salamlı ve Patatesli Strudel (6 Kişilik)
Fıstıklı Salamlı ve Patatesli Strudel
Malzemeler
Maret Fıstıklı Salam (jülyen kesilmiş) 100 g
Patates (küp doğranmış ) 1 adet
Siyah zeytin (çekirdeksiz ve dilimlenmiş) 150 g
Yumurta sarısı 1 adet
Zeytinyağı Yeterince
Tuz Yeterince
Karabiber Yeterince
Susam Yeterince
Hamuru için:
Un 500 g
Yumurta 2 adet
Tuz 12 g
Su 100 ml
Sıvı yağ 75 g
Hazırlanışı
1. Hamur için gereken malzemeleri karıştırarak hamuru yapın ve en az 1 saat dinlendirin.
2. Patatesi zeytinyağı, su, tuz ve karabiberle tavada kapağı kapalı olarak pişirin.
3. Hamuru açıp patatesi, salamı ve zeytini koyun ve kapatın.
4. Keskin bir bıçakla hamurun üzerinde verev kesikler oluşturun.
5. Yumurta sarısı sürüp susam dökün ve 180oC'de 20 dk pişirin.