Pastırma ve Cheddar Peynirli Kaserol (10 Kişilik)
Pastırma ve Cheddar Peynirli Kaserol
Malzemeler
Maret Pastırma 300 g
Soğan (ince doğranmış) 1 adet
Cheddar peyniri (dilimlenmiş) 150 g
Mozzarella peyniri (dilimlenmiş) 150 g
Beyaz peynir (dilimlenmiş) 150 g
Yumurta 5 adet
Süt 200 ml
Tost ekmeği (küp doğranmış) 8 dilim
Hardal 1 y.kşğ.
Muskat cevizi Yeterince
Tuz Yeterince
Karabiber Yeterince
Zeytinyağı Yeterince
Hazırlanışı
1. Soğanı zeytinyağında soteleyin ve kenara alın. Aynı tavada ekmekleri kızartın.
2. Fırın tepsisini yağlayın. Ekmeğin bir kısmını serpin. Üzerine peynirlerin ve soğanın bir kısmını serpin ve tekrar ekmek, soğan ve peynirleri dizin.
3. Süt, yumurta, hardal, muskat cevizi, tuz ve karabiberi çırpıp tepsiye dökün ve 10 dk dinlendirin. Önceden 180oC ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.