Barbekü Soslu Sucuk Hamburger ve Körili Patates Kızartması
(2 Kişilik)
barbeku_soslu_sucuk_hamburger
Malzemeler
Maret Altın Seri Fermente Sucuk ¼ kangal
Domates (halka doğranmış) 2 dilim
Kornişon turşu 8 adet
Marul 1 yaprak
Cheddar peyniri 2 dilim
Hamburger ekmeği 2 adet
Karamelize soğan için:
Soğan (piyazlık doğranmış) 1 adet (b.boy)
Toz şeker 1 ç.kşğ.
Çubuk tarçın ½ adet
Körili patates kızartması için:
Patates 3 adet
Köri baharat karışımı ½ y.kşğ.
Ayçiçek yağı (kızartma için) Yeterince
Tuz Yeterince
Barbekü sos için:
Ketçap 4 y.kşğ.
Esmer şeker 1 y.kşğ.
Worchestershire sos 2 y.kşğ.
Tabasco sos 1 y.kşğ.
Beyaz şarap sirkesi 1 y.kşğ.
Soya sosu 1 y.kşğ.
Limon 1 y.kşğ.
Dijon hardalı 1 y.kşğ.
Hazırlanışı
1. Karamelize soğan için: Soğanı, tarçını ve toz şekeri bir tavaya koyup kapağını kapatın ve kısık ateşte yarım saat pişirin.
2. Sos için: Ketçap ve hardal dışındaki tüm malzemeleri bir sos tenceresinde karıştırın ve şekerin erimesi için ocağa koyun.
3. Şeker eriyince kalan malzemeleri ekleyip sosu tamamlayın.
4. Sucuğu doğrayıp mangalda pişirin.
5. Hamburger ekmeklerini ısıtın. Cheddar peynirini ızgarada biraz eritin.
6. Sucuk, marul, karamelize soğan, domates, kornişon turşu ve cheddar peyniriyle hamburgerleri hazırlayın.
7. Patatesi kızartıp köri baharatıyla harmanlayın.
8. Hamburgerleri patates kızartması ve barbekü sos ile servis edin.