Pastırmalı Mücver (4 Kişilik)
Malzemeler
Maret Dilimli Pastırma ½ paket
SEK Beyaz Peynir 150 g
Büyük boy kabak 2 adet
Taze soğan 2 dal
Yumurta 4 adet
Un 2 y.kşğ.
Kabartma Tozu ½ paket
Dereotu ½ demet
Maydanoz ½ demet
Taze nane 2 dal
Sıvı yağ (kızartmak için) Yeterince
Tuz Yeterince
Karabiber Yeterince
Hazırlanışı
1. Maydanoz, dereotu ve naneyi kıyın. Pastırmayı ince şeritler halinde doğrayın. Taze soğanı ince doğrayın. Kabakları, ortadaki çekirdekli kısmı almamaya dikkat edecek şekilde rendeleyin.
2. Rendelediğiniz kabakların suyunu ellerinizle sıkın ve bir kaba aktarın. Kabakların üzerine yumurtaları kırın ve üzerine kıydığınız yeşillikleri ve pastırmayı ekleyin. Üzerine beyaz peyniri elinizle ufalayın.
3. Tuz ve karabiber ekleyerek tahta bir kaşıkla bütün malzemeyi karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyerek yeniden karıştırın.
4. Tavaya sıvı yağ koyun, yağ kızınca karışımdan küçük parçalar halinde tavaya koyun. Mücverlerin iki tarafını da çevirerek kızartın.