Hardal Soslu Sucuk Sandviç ve Izgara Taze Patates (2 Kişilik)
aci_domates_soslu_acili_sucuk_quesadillas
Malzemeler
Maret Açık Geleneksel Fermente Sucuk ¼ kangal
Kırmızı soğan (halka doğranmış) 4 dilim
Çeri domates 8 adet
Roka ½ demet
Sandviç ekmeği 2 adet
Izgara taze patates için:
Taze patates 8 adet
Tuz Yeterince
Hardal sos için:
Tereyağı 1 y.kşğ.
Un 1 y.kşğ.
Süt, soğuk ½ s.bardağı
Hardal 1 y.kşğ.
Tuz Yeterince
Karabiber Yeterince
Hazırlanışı
1. Hardal sos için: Bir tencerede tereyağını eritip unu ilave edin ve çırpma teli ile bir süre pişirin. Daha sonra sütü azar azar ilave edip çırparak koyulaştırın. En son hardalı, tuzu ve karabiberi ekleyip sosu ocaktan alın.
2. Izgara taze patates için: Taze patateslerin kabuğunu soymadan tuzlu suda haşlayıp kurutun.
3. Sucuğu dilimleyip çeri domates, patates ve soğan ile mangalda pişirin.
4. Sandviç ekmeğini ısıtıp içine sucuğu, çeri domatesi, rokayı ve soğanı koyup patates ve sos ile servis edin.