Macar Salam ve Ispanak Köklü Volovan (6 Kişilik)
Macar Salam ve Ispanak Köklü Volovan
Malzemeler
Maret Macar Salam (küp doğranmış) 100 g
Milföy hamuru 12 adet
Ispanak kökü 6 adet
Mozzarella (rendelenmiş) 50 g
Dereotu (kıyılmış) 3 dal
Yumurta sarısı 1 adet
Tuz Yeterince
Karabiber Yeterince
Zeytinyağı Yeterince
Hazırlanışı
1. Milföy hamurlarını yuvarlak kalıp ya da su bardağıyla kesin. Kesilen yuvarlak hamurların 6 tanesini, 1 cm daha küçük bir kalıpla ya da çay bardağıyla kesin ve içlerini çıkartın. Yumurta sarısı sürerek iki hamuru birleştirin. Tekrar yumurta sarısı sürüp 180oC'de kızarıncaya kadar fırınlayın.
2. Ispanak kökünü haşlayıp soğutun, sıkın ve dilimleyin.
3. Bir tavaya zeytinyağını koyun ve ıspanak kökü ile salamı soteleyin. Tuz, karabiber ve dereotu ilave edin.
4. Bu harcı volovanların içine doldurun, en üste rendelenmiş mozzarella koyup peynir eriyinceye kadar tekrar fırınlayın.