Yetişkinlerin Beslenmesinde Et ve Et Ürünlerinin Önemi
Yaşlılığı tanımlarken yaş sınırı koymak oldukça güçtür.
25 yaş tamamlandıktan sonra yavaş yavaş vücut metabolizması yavaşlar.
Yaşlanma hızı ise genetik yapıya ve çevresel etkenlere bağlı olarak bireyden bireye değişir. Yaş daha da ilerledikçe organların çalışmalarında yavaşlamalar görülür.
Yaşlılıkta alınması gereken protein miktarı yetişkinlerin almaları gerekenden daha fazla değildir ancak özellikle aminoasitlere olan gereksinim arttığından, yaşlılıkta alınan proteinin de yüksek kaliteli protein olması gerekir.
Bu nedenle et ve et ürünleri yaşlıların beslenmelerinde de önemli yer tutar.
Yaşlanma hızı ise genetik yapıya ve çevresel etkenlere bağlı olarak bireyden bireye değişir. Yaş daha da ilerledikçe organların çalışmalarında yavaşlamalar görülür.
Yaşlılıkta alınması gereken protein miktarı yetişkinlerin almaları gerekenden daha fazla değildir ancak özellikle aminoasitlere olan gereksinim arttığından, yaşlılıkta alınan proteinin de yüksek kaliteli protein olması gerekir.
Bu nedenle et ve et ürünleri yaşlıların beslenmelerinde de önemli yer tutar.