Fermentasyon Nedir?

Mikroorganizmaların, çiğ ette bulunan veya dışarıdan ilave edilen karbonhidratları başta laktik asit olmak üzere diğer organik bileşiklere dönüştürerek pH değerini düşürmesi ile birlikte ürünün olgunlaşmasına katkıda bulunduğu işlemdir.
Fermente Sucuk nedir?
• Büyükbaş ve küçükbaş hayvan etleri, yağları ve lezzet vericiler (baharat, sarımsak gibi) karıştırılır. Daha sonra doğal veya yapay kılıflara doldurulur. Fermentasyon ve kurutma işlemleri uygulanır.
• Fermente Sucuk nem oranı %40 ve altına düşürülmüş, ısıl işlem uygulanmamış et ürünüdür.
• Fermente Sucuk sadece büyükbaş ve küçükbaş hayvan etlerinden elde edilebilir.
• Bu ürünlerin ambalajlarında “Fermente Sucuk” ifadesinin yer alması yasal zorunluluktur.
Kaynak: Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği , Tebliğ No: 102012/74
Fermente Sucuk nedir?
• Büyükbaş ve küçükbaş hayvan etleri, yağları ve lezzet vericiler (baharat, sarımsak gibi) karıştırılır. Daha sonra doğal veya yapay kılıflara doldurulur. Fermentasyon ve kurutma işlemleri uygulanır.
• Fermente Sucuk nem oranı %40 ve altına düşürülmüş, ısıl işlem uygulanmamış et ürünüdür.
• Fermente Sucuk sadece büyükbaş ve küçükbaş hayvan etlerinden elde edilebilir.
• Bu ürünlerin ambalajlarında “Fermente Sucuk” ifadesinin yer alması yasal zorunluluktur.
Kaynak: Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği , Tebliğ No: 102012/74