Emülsifiye Ürün Ne Demektir, Nasıl Üretilir?

• Emülsiyon birbiri içerisinde çözülmeyen iki maddenin (su ve yağ) üçüncü bir bileşik (emülsifiyer) yardımıyla bir arada tutulması olayıdır.
• Ülkemizde genel olarak salam ve sosis olarak ikiye ayrılan emülsifiye tip ürünler dünyada 250 kadar tip, şekil ve yapıda üretilebilirler.
Gıda sanayinde başlıca 2 tip emülsiyon mevcuttur:
a) Su içinde yağ (yağ/su): Sosis-Salam
b) Yağ içinde su (su/yağ): Mayonez
• Ülkemizde genel olarak salam ve sosis olarak ikiye ayrılan emülsifiye tip ürünler dünyada 250 kadar tip, şekil ve yapıda üretilebilirler.
Gıda sanayinde başlıca 2 tip emülsiyon mevcuttur:
a) Su içinde yağ (yağ/su): Sosis-Salam
b) Yağ içinde su (su/yağ): Mayonez