Isıl İşlem Görmüş Sucuk Nedir?
• Büyükbaş ve/veya küçük başhayvan etlerinin ve yağlarının veya kanatlı hayvan etleri ve yağlarının kıyılarak lezzet vericiler ile karıştırıldıktan sonra doğal veya yapay kılıflara doldurularak belirli koşullarda fermentasyon ve kurutma işlemleri uygulanarak nem oranı %50’nin altına düşürülmüş, kesit yüzeyi mozaik görünümünde olan ısıl işlem uygulanmış et ürünüdür.

• Isıl işlem görmüş sucukta uygulanan ısıl işlemin; üretimde çiğ kırmızı etin kullanılması durumunda merkez sıcaklık en az 68°C, çiğ kanatlı etin kullanılması durumunda ise merkez sıcaklık en az 72°C olmalıdır.

Kaynak: Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği , Tebliğ No: 102012/74